Gringubben

Gringubben

Vad gnäller han på?

Gringubben gnäller om allt möjligt som sticker ut i hans lilla fyrkatiga värld och förhoppningsvis kommer han orka att delge omvärlden om dessa källor till bitterhet här.

Återigen trafiken...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Fri, September 14, 2012 08:31:45
På min morgontur till jobbet stötte jag på ett flertal fenomen som definitivt borde finnas endast på avspärrat område.

1. Vissa bilister borde fundera på om dom inte skulle nyttja kollektivtrafiken när det regnar ute. Bara för att det blir blött på rutan innebär detta inte att man med automatik måste köra 70-80 på 100-väg! Ta bussen istället!

2. Mobiltelefon... När man kommer ikapp en bil som pendlar mellan 75 och 100 och dessutom mellan höger och vänster vajerräcke så kan man vara ganska säker på att det är en mobilpratare som för fram fordonet i fråga. Så även idag! Jag förstår inte varför vi i Sverige tycker att det är ok att sitta och prata i telefon och SMSa och dylikt när man har förbjudit detta i vår omvärld. Igår var jag till och med på väg att bli påkörd av ett fruntimmer som försökte att hålla kolla på växlande och mobiltelefon samtidigt och det gick som ni förstår inte särskilt bra. Hon körde ut framför mig när växeln till slut var i. Tur att en annan var lite vaken.

3. Backspegeln... Den/dom är INTE till för att man ska kunna raka sig, sminka sig eller se vad barnen gör i baksätet. Man ska använda dom till att ha koll på bakomvarande trafik och denna kolla ska man ha även när man kör rakt fram. Inte bara när man kör ut från en parkeringsplats eller byter fil.

Så där! Nu kan jag återgå till vardagen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.