Gringubben

Gringubben

Vad gnäller han på?

Gringubben gnäller om allt möjligt som sticker ut i hans lilla fyrkatiga värld och förhoppningsvis kommer han orka att delge omvärlden om dessa källor till bitterhet här.

Cyklister...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Wed, July 24, 2013 14:18:03
Hur kommer det sig att cyklister känner att dom kan bete sig hur som helst genom att cykla mot enkelriktat, utan belysning när det är mörkt, på trottoarer, på huvudled m.m. och samtidigt bli förbannade för att att resten av jordens befolkning inte tar någon hänsyn till dom???

Cyklister är ett jäkla pack helt enkelt!

  • Comments(1)//gringubben.andersbackstrom.se/#post9

Gnällfri...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Fri, October 12, 2012 19:53:58
Det är så jobbigt att inte ha nå't att gnälla på!!! Mår jag för bra eller vad är det som står på???

* Bilister som läser tidningen i rusningstrafik...

* Bilister som pratar i mobiltelefon och av den anledningen har en hastighet som pendlar mellan 65 och 105...

* Återigen fruntimmer som inte fattar att högklackat inte är snyggt bara för att skorna är snygga. Lär dig att gå i dom!!!!

* Myndiga människor (i och för sig knapt myndiga) som måste sitta på min lunchrestaurang med två decimeter kalsonger rätt upp i mitt ansikte när jag försöker att njuta av min flygande jakob!!!

* ALLA som skräpar ner (det var nästan lite för legitimt va!?)

Måste börja jobba på mina gnällegenskaper igen.

I'll be back!

  • Comments(1)//gringubben.andersbackstrom.se/#post8

Återigen trafiken...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Fri, September 14, 2012 08:31:45
På min morgontur till jobbet stötte jag på ett flertal fenomen som definitivt borde finnas endast på avspärrat område.

1. Vissa bilister borde fundera på om dom inte skulle nyttja kollektivtrafiken när det regnar ute. Bara för att det blir blött på rutan innebär detta inte att man med automatik måste köra 70-80 på 100-väg! Ta bussen istället!

2. Mobiltelefon... När man kommer ikapp en bil som pendlar mellan 75 och 100 och dessutom mellan höger och vänster vajerräcke så kan man vara ganska säker på att det är en mobilpratare som för fram fordonet i fråga. Så även idag! Jag förstår inte varför vi i Sverige tycker att det är ok att sitta och prata i telefon och SMSa och dylikt när man har förbjudit detta i vår omvärld. Igår var jag till och med på väg att bli påkörd av ett fruntimmer som försökte att hålla kolla på växlande och mobiltelefon samtidigt och det gick som ni förstår inte särskilt bra. Hon körde ut framför mig när växeln till slut var i. Tur att en annan var lite vaken.

3. Backspegeln... Den/dom är INTE till för att man ska kunna raka sig, sminka sig eller se vad barnen gör i baksätet. Man ska använda dom till att ha koll på bakomvarande trafik och denna kolla ska man ha även när man kör rakt fram. Inte bara när man kör ut från en parkeringsplats eller byter fil.

Så där! Nu kan jag återgå till vardagen.

  • Comments(0)//gringubben.andersbackstrom.se/#post7

Schemaläggning...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Wed, August 29, 2012 10:03:19
Jag tycker absolut att våra pensionärer ska få färdas på våra vägar för egen maskin i sina egna bilar men... måste dom göra det när vi andra vanliga dödliga åker till och från jobbet? Jag tvingades att köra 30 genom stan idag efter en gammal farbror och hans fru som färdades i en jättestor Mercedes. Kan man inte schemalägga pensionärernas vara eller inte i trafiken!?

Förbjud långsamma fordon i trafiken 0600-0900 och 1600-1800! Hastighetsbegränsningen skall vara LÄGSTA tillåtna hastighet. smiley

  • Comments(0)//gringubben.andersbackstrom.se/#post6

Öppettider på VC...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Mon, July 23, 2012 11:03:34
Varför har vårdcentralerna öppet på kontorstid? När ska man som arbetande kunna få icke akutvård? Varför måste man ta ledigt från jobbet för att få en besökstid på vårdcentralen? Är inte sjukvården en samhällsservice? De flesta i samhället jobbar. Är det då inte logiskt att man ska kunna gå till vårdcentralen före eller efter jobbet!? Det arbetas i skift i många branscher. Butiker har öppet till 18.00, 19.00, 22.00, på helger m.m.. Han eller hon som jobbar på Biltema eller Clas Ohlson en lördag eller söndag lär knappast ha jour-betalt för det så varför ska det vara så i vården?

Det är samma med hantverkare. Även hantverkaren borde kunna jobba då kunden önskar. Jobbar man t.ex. natt så ska man väl inte behöva hyra hotellrum för att slippa att bli störd på morgonen. Hantvekaren kan ha arbetstid 12-21 då istället väl!?

De e mycket man inte förstår!

  • Comments(0)//gringubben.andersbackstrom.se/#post5

45... Se'n går det bara utför...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Mon, July 23, 2012 10:52:42
Nå't hände tydligen när jag fyllde 45. Jag har varit mer skadad och sjuk senaste halvåret än jag varit på tio år innan det. Kan man lägga in sig på 45-åraservice och komma från kliniken i skick som ny?

Ett råd till er som ännu inte passerat 45.

Lev som fan nu! När ni fyllt 45 är det för sent.

  • Comments(0)//gringubben.andersbackstrom.se/#post4

Tjejer...

Allmänt gnällPosted by Gringubben Fri, July 20, 2012 12:16:37
Sätt inte på er högklackat om ni inte kan gå i dylika skor! Det ser förjävligt ut och är totalt avtändande. Gör om, gör rätt!

  • Comments(0)//gringubben.andersbackstrom.se/#post3

Sevice, andra kapitlet

Allmänt gnällPosted by Gringubben Fri, July 20, 2012 09:46:25
Det finns en berömvärd tjänst/site på nätet som heter minavardkontakter.se där jag tidigare enkelt har gått in och förnyat recept.

Nu i veckan så har jag velat få kontakt med min vårdcentral men har inte tid att sitta i telefonkö en stor del av morgonen. (Idag blev jag inte ens placerad i telefonkön pga att det var för många i kö redan.) Av den anledningen så tänkte jag att jag skulle nyttja minavardkontakter.se och kontakta dom därigenom. Detta gjorde jag för drygt två dygn sedan och jag har fortfarande inte fått ett livstecken från dom.

Ska man ha en dylik 'tjänst' på nätet så kanske man bör överväga att istället kalla den "otjänst", alternativt lägga ner den, för någon 'tjänst' är det ju uppenbarligen inte. Detta har dom nu fått veta också. Jag var i och för sig så enfaldig att jag skickade dom det meddelandet via minavardkontakter.se vilket torde innebära att meddelandet inte går fram.

Hur bra idén än är så är en produkt en dålig produkt så länge man inte kan leverera!!!

Bitterhet är en rättighet!

  • Comments(1)//gringubben.andersbackstrom.se/#post2
Next »